Vidéki „angyalok” is segítettek: csodálatos összefogás a gyermekotthonért

Adventi vásárunk híre Himesházára is eljutott, ahol szívmelengető összefogás vette kezdetét, hogy a helyiek segíthessenek a nehéz helyzetben élő gyerekeknek.

Angyalok igenis léteznek – nekünk legalábbis ez volt a benyomásunk, amikor Himesházán jártunk. A Budapestről 200 kilométerre található községben élők apraja-nagyja megmozdult, amikor kiderült: nehéz helyzetben élő gyerekeken segíthetnek.

A községbe eljutott annak híre, hogy alapítványunk adventi vásárt szervez, a bevétellel pedig a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda, Általános Iskola részére szeretnénk segítséget nyújtani. Ekkor Kraftné B. Beatrix és Krammné M. Anikó – himesházi lakosok – megkeresték az illetékeseket, és megszerveztek mindent, így a falu karácsonyi műsorán gyűjtést rendezhettünk a gyermekotthon javára.

Meghirdették hát a dolgot, ahogy az kisebb településeken lenni szokott: bemondták a templomban a szentmise végén, kiplakátolták, és szájról szájra is futótűzként terjedt a lehetőség, hogy sok gyerek mindennapját megkönnyíthetik. Néhány nap alatt szinte mindenkihez eljutott a hír, hogy tisztító és tisztálkodószereket, sapkát, sálat, téli kabátokat lehet leadni. Sokan úgy gondolták, a gyerekeik kinőtt ruhájukat is a zsákokba teszik, hátha azzal is segítenek.

És ami ezután történt, az az igazi csoda: a himesháziak elképesztő mennyiségű adományt gyűjtöttek össze! Sokan nem is tudták elhozni a kultúrházba a holmikat, mert annyi mindent készítettek össze, hogy végül nem bírták el. Számunkra is fantasztikus volt látni, hogy milyen sokan segítettek.

Végül annyi ruha gyűlt össze, hogy a gyermekotthon nem is tudta mindet átvenni. Így a „maradékot” a Dankó utcai hajléktalan óvodának adományoztuk, akik szintén hatalmas örömmel fogadták. Himesháza polgármestere, Pataki Péter, még a falu kisbuszát is felajánlotta, hogy az összegyűlt adományokat fel tudjuk hozni Pestre.

 

Köszönjük mindenkinek a segítséget, az adományok a legjobb helyekre kerültek!