Kik vagyunk?

A Napról Napra a Rászorulókért Alapítvány elsődleges célja a családsegítés.

Gyermek-, ifjúság- és idősvédelemmel kapcsolatos szociális tevékenységet folytatunk, javítani szeretnénk a hátrányos helyzetű gyermekek és idősek életkörülményein. Ezen kívül különböző intézményekkel – gyermekotthonokkal, iskolákkal –  is rendszeresen együttműködünk.

Az emberek sokszor önhibájukon kívül kerülnek nehéz helyzetbe; mi azt valljuk, hogy mindenkinek jár a lehetőség a nagyobb jólétre, meleg otthonra, elegendő ételre.

A családok védelmét is szívügyünknek tekintjük, illetve szeretnénk nekik segíteni abban, hogy könnyebb legyen összeegyeztetni a munkavállalást és a családi életüket. Például, ha egy anyuka azért nem tud munkát vállalni, mert egy tartósan beteg gyermekről kell gondoskodnia, vagy egy apának megváltozott munkakörülményei miatt kell más állást találnia, mi szeretnénk mellettük állni, és minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy segítsünk.

A már fennálló problémák orvoslása mellett törekszünk a megelőzés biztosítására is – arra, hogy a dolgok ne fordulhassanak rosszabbra. Például, hogy a veszélyeztetett emberek, családok ne kerüljenek utcára. De ha már megtörtént a baj, részt veszünk a hajléktalanná vált emberek ellátásában, társadalmi felzárkóztatásában is.

Mi a célunk?

Az alapítvány célja, hogy a nehéz sorsú emberek életét –legyen szó akár egyedülálló édesanyáról akár nélkülöző nyugdíjasról – lehetőségeinkhez mérten megkönnyítsük, és a hátrányos helyzetű gyermekek mindennapjait szebbé tegyük.

Minél előbbi, lehetőleg azonnali segítségnyújtás, ami magában foglalja az ételt, ruhát, tárgyi adományokat – fejlesztő játékok, iskolaszerek, tűzifa –, illetve olyan eszközöket, szolgáltatásokat, amik rövidtávon javítják a rászoruló emberek, családok helyzetét.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a rövidtávon nem lehet megoldani a hátrányos helyzetben élők gondjait. Éppen ezért mi hosszútávú segítséget szeretnénk nekik nyújtani – nem halat, hanem hálót.

Hogyan? Mi azt valljuk, hogy csak akkor tudunk személyre szabottan segíteni, ha megismerjük az egyes emberek, családok történetét. Ezután jöhet a következő lépés: több szakemberrel működünk együtt, így van lehetőségünk komplex helyzetfelmérésre és megoldási javaslatok kidolgozására – egy önéletrajz helyes megírásától a hitelcsapdák megoldásáig.

A szorult helyzetben lévő családok tájékoztatására is nagy hangsúlyt fektetünk. Ugyanis sokan nincsenek tisztában lehetőségeikkel, jogaikkal, és azt sem tudják, hol nézhetnének utána, mi jár nekik. A jogi szövegeket pedig olykor nehezen tudják értelmezni, vagy nem biztosak abban, hogy ők a legmegfelelőbb lépést tennék-e meg az ügyükben.

 

Csapatunk

Szikriszt Zita
Szikriszt Zita
Kuratóriumi tag
Hamberger Dóra
Hamberger Dóra
Kuratóriumi elnök
Albert Eszter
Albert Eszter
Kuratóriumi tag